onsdag, juli 17, 2013

matsnack


som jag gnällt på det här med maten. 
hittepået som bara tar slut, lusten som saknas och orken som bara försvann. 

men så ibland bara glimrar det till. 
det är ju egentligen så himla lätt med sommarmat. 
grilla lite. 
servera med det som finns i kylen. 
kanske en röra. 
taaaadaaaa! 





stadstrippen gav mig och Linda en lunchpaus på Joe and the juice. 
men SMARR. 
klämmacka med avokado och mozzarella och så en juice med massa ingefära. 
det är ett måste om ni har vägarna förbi. 







Sias citronglass med hard toppingen lakrits på är ett annat somrigt tips. 
men om vi ska vara lite mera nyttiga så hittade jag ett recept på en vitlöksfoccacia i en gammal Elle Mat & Vin.
receptet innehåller 2 dl olivolja så ni förstår ju att det måste bli gott... 


25 g jäst
5 dl flingsalt
1 dl olivolja
1 msk socker
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl special

rör ut jästen i vattnet och hälli olivolja, socker och salt. 
tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen smidig och slät. pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter. 

under tiden rör du ihop toppingen: 
1 dl olivolja
1/2 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, skalet
flingsalt och nymalen svartpeppar. 

när degen jäst klart hälls den i smörad långpanna och trycks ut i hela formen. 
låt degen jäsa ytterligare 45 minuter och bre sedan över fyllningen och så skjuts mitt in i ugnen på 250° i 15-20 minuter tills brödet är gyllenbrunt. 

allra allra godast helt nybakat så klart. 



Inga kommentarer: